Dotterbloemstraat 1
2153ES
NIEUW-VENNEP
tel. 0252-673518

Door het goede gelijkspel tegen ROAC en de spelersselectie die beschikbaar was voor deze wedstrijd, was er vooraf vertrouwen in een goede afloop in Nieuw-Vennep. Toen Sander van Amstel in de 2e minuut met een schitterend schot van buiten de zestien voor de 0-1 zorgde groeide dat vertrouwen alleen maar. Uiteindelijk werd een dikverdiende 3-1 overwinning geboekt tegen concurrent DIOS.

Nadat de spelers van beide elftallen met de JO10-2 van DIOS het veld opkwamen duurde het door allerlei plichtplegingen even voordat de wedstrijd op een zonovergoten Sportpark Jan Scharma kon beginnen onder leiding van de heer Hoekstra. Jessy Jacobs, ook vandaag in de basiself, trapte af namens onze rood-zwarten. Het scorebord wees geen speeltijd aan, maar er was nog geen twee minuten gespeeld toen Sander van Amstel in vrije positie van buiten het strafschopgebied besloot uit te halen. Onhoudbaar voor de keeper vloog de bal in het net en koesterde Quick een 0-1 voorsprong. In de loop van de eerste helft probeerde DIOS gevaarlijk te worden maar werden de meeste aanvallen onschadelijk gemaakt door onze solide defensie en Niels Hannessen. Na ruim een half uur veroverde Tycho van der Werff de bal in de verdediging, waarna hij een mooie dieptepass gaf op Vincent Caesar die vanaf de rechterkant op prachtige wijze afrondde. Voor de rust 0-2.
Na de pauze nam de thuisclub het heft in handen, maar bleek het deze middag over weinig stootkracht te beschikken. Bij Quick was Markus Magyar uit de O18 de vervanger van Faysal Chaiat, die met de O18 en Quick1 4 wedstrijden in 8 dagen speelde. Markus stichtte als centrumspits regelmatig gevaar en was ook degene die de 0-3 aantekende. Na een schitterende aanval uit het boekje schoot hij een strakke voorzet van invaller Lars van Barneveld van dichtbij in. Het trainersduo had toen al een aantal wissels toegepast. Ook na deze wijzigingen was Quick een team dat streed voor een goed resultaat. De score had hoger uit kunnen vallen als een aantal kansen benut zou zijn. Vlak voor tijd wist DIOS toch nog te scoren. Dat was eigenlijk het enige jammere van deze middag. Een tweede clean sheet op rij zou mooi geweest zijn. Niettemin blijdschap na het laatste fluitsignaal van de goed leidende heer Hoekstra. Spelers, begeleiding en aanhang stapten in opperbeste stemming in de bus voor de terugreis naar Amersfoort en werd "We hebben een toren........" na afloop niet alleen in de kleedkamer, maar ook in de bus gezongen.