Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

In de openingswedstrijd van het seizoen was onze hoofdmacht gastheer van het zondagteam van Swift uit Amsterdam. Vooraf was de inschatting dat het wel eens een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden. Dit elftal verwees VVZA in de nacompetitie naar de 3e klasse, maar liep promotie naar de 2e klasse mis in de finale.
Vanaf het beginsignaal van de heer Appel lieten de gasten zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Met geconcentreerd spel probeerde ons elftal tegenstand te bieden. Ondanks het grote veldoverwicht bleef het, door goed verdedigen en keeperswerk, lange tijd 0-0. Toen Swift de ban brak en 0-1 scoorde volgde een minuut later de 0-2. Bij deze stand wist Quick twee keer gevaarlijk te worden, waarbij de doelman een keer serieus in actie moest komen om de aansluittreffer te verhinderen. Op slag van rust wisten de bezoekers de 0-3 aan te tekenen. Naast de ruststand was het in de eerste helft  uitvallen van Kevin Dorgelo met een enkelblessure een tegenvaller.
Na de thee eenzelfde spelbeeld, waarbij beide trainers maximaal wisselden. Swift wist nog drie keer te scoren, waardoor de uitstekende leidende heer Appel uiteindelijk een 0-6 uitslag invoerde in het digitale wedstrijd formulier. De inschatting dat het een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden bleek bewaarheid. Volgende week een uitwedstrijd in Rijpwetering tegen ROAC dat de competitie ook met een nederlaag begon.