Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Er stond zondag redelijk wat publiek langs de lijn op Dorrestein bij de derby tegen onze buren uit Leusden. Dat publiek kreeg een zeer aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld door beide elftallen. Met name de Quick-aanhang applaudiseerde na het laatste fluitsignaal van de prima leidende heer Wals. Men had een wedstrijd gezien waarin onze rood-zwarte-elf, strijdend voor iedere meter, met fris voetbal uitstekend partij bood aan middenmoter Roda'46. De thuisblijvers hadden ongelijk.

Al vrij snel in de wedstrijd kreeg Lars van Barneveld een goede mogelijkheid de score te openen. Zijn inzet ging echter naast. Niet lang daarna kroop Quick door het oog van de naald toen de bal via de binnenkant van de paal terugkwam in het veld. De druk van de bezoekers nam toe, wat een groot aantal corners opleverde. Deze corners werden slim genomen door Mozes Hoppenbrouwer. Uit een ervan kwam men op voorsprong toen een hoekschop tegen de lat gekopt werd en de terugspringende bal bij de paal werd ingeschoten door Morten Endert. Een tegenvaller, maar in die fase van de wedstrijd niet onterecht, hoewel doelman Jan Hendriks ook nog wel een redding moest verrichten op een gevaarlijk schot. Toch werd het voor rust 1-1. Ramin Haydari, gelukkig weer helemaal fit na een blessure, mocht een strafschop nemen na een geconstateerde handsbal en schoot deze perfect in.
Na de rust eenzelfde beeld, waarbij de gasten halverwege de 2e helft op voorsprong kwamen via Marc Groen, toen in de verdediging niet voldoende werd ingegrepen. Niet lang daarna kreeg ook Roda'46 een strafschop wegens hands toen Tycho van der Werff een bal van dichtbij tegen zijn hand kreeg geschoten. Spits Leon van der Pas schoot onberispelijk in. Zou dit de genadeklap zijn voor onze elf?
Ons trainersduo bracht enkele wijzigingen aan, die direct effect hadden. Tycho van der Werff verhuisde van het centrum van de verdediging naar de linkerveugelverdediging. In die positie stormde hij op richting de 16 meter, zag dat hij kon doorlopen en inschieten. Direct was er sprake van hoop, mede doordat de verdediging van Roda niet direct antwoord had op de snelheid van de in het veld gekomen Faysal Chaiat. Toen Dirk Wijers, na goed doorzetten, via de korte hoek binnenschoot stond het, met een minuut of 20 te gaan, opeens 3-3. De bezoekers zochten naar een nieuwe voorsprong, kregen vele corners, maar wisten Niels Hannessen niet te verschalken. Zoals al aangegeven applaus van het Quick-publiek voor de wijze waarop deze middag gestreden was. De heer Wals gaf na afloop aan dat deze wedstrijd voor een derby wel heel sportief was. Er was geen enkele overtreding gemaakt die niet door beugel kon. Een bewijs dat sportief strijd geleverd kan worden. "This is just the beginning" waren de woorden van co-trainer Dominik Eichler. Vermeldenswaar dat Finidi Schokker uit de O18 deze wedstrijd zijn basisdebuut maakte in Quick 1 en dat heel verdienstelijk deed.