Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

We trappen op een zonnige middag stipt om 12 uur af op het prachtig gelegen hoofdveld van AFC Quick 1890. De tegenstander VVIJ speelt in een zwart rood tenue en laat nou net ons thuisshirt rood en uitshirt zwart zijn, niet ideaal dus. Uiteindelijk kozen we ervoor om een zwart shirt aan te doen, omdat dat het minst verwarrend leek.

We begonnen redelijk slordig en kwamen maar lastig van onze eigen helft af. We wisten ons maar niet goed te positioneren ten opzichte van de tegenstander waardoor het makkelijk druk zetten was voor VVIJ. Uiteindelijk ging het wel een paar keer goed, maar nog niet vaak genoeg. Daarnaast haalden we ook op individueel niveau niet ons normale niveau en maakten nog te veel foute keuzes, passeeracties en passes. We hadden het dus erg lastig en het werd ons niet makkelijker gemaakt toen de tegenstander in de 27ste minuut de 0-1 scoorde. We haalden niet snel genoeg de diepte eruit waardoor de tegenstander een lange bal achter onze laatste linie kon geven en de tegenstander in een 1 tegen 1 tegen onze keeper kwam en die kans niet liet liggen. Ook na de goal speelden we onder ons niveau en kregen we de tegenstander maar niet onder controle. In minuut 39 krijgt Matthijs de bal aan de linkerkant en maakt zoals hij al zo vaak heeft gedaan dit seizoen een geweldige individuele actie naar binnen. Hij laat daardoor 2 man achter zich en schiet van ongeveer 18 meter afstand de bal genadeloos in de verre hoek, 1-1. Nog geen 2 minuten later geeft de tegenstander een afgemeten lange bal vanaf de zijkant richting hun spits die tussen onze twee verdedigers staat, hij neemt aan en scoort, het staat 1-2 en met deze stand gaan we ook de rust in.

Na de 1e minuut van de tweede helft is de intentie van VVIJ meteen duidelijk: koste wat kost winnen. Het ging er dus een stuk ruiger aan toe en de sportiviteitsprijs winnen stond zeker niet op de to-do list van VVIJ. Maar ook tegen dit soort tegenstanders moeten we op kunnen boksen, want de punten en goals tellen evenveel mee als tegen elke andere tegenstander. We kwamen wel meer aan de bal en ook meer op hun helft, maar kwamen niet echt tot grote uitgespeelde kansen, in tegenstelling tot VVIJ dat vaak op de counter gevaarlijk uitkwam en een paar keer dichtbij een doelpunt was. Gelukkig grepen onze verdedigers en Pieter een paar keer goed in, waardoor de stand op 1-2 bleef. Naarmate de wedstrijd vorderde steeg de spanning, waren wij steeds meer aan het bouwen om tot een kans te komen en deed VVIJ er nog meer aan om deze stand vast te houden. De laatste 5 a 10 minuten werd het dan ook echt een wedstrijd waar het om het winnen ging. Helaas kwamen we niet verder dan dichtbij hun goal en eindigde de wedstrijd in 1-2 voor VVIJ. Volgende week uit tegen Jonathan moeten we ook weer flink aan de bak, maar krijgen we gelukkig wel een kans om te laten zien dat we beter kunnen dan vandaag.