Westsingel 35
6921RX
DUIVEN
tel. 0316-281707

Zaterdag 10 februari stond de wedstrijd tegen DVV uit Duiven op het programma. Na een reis van een klein uur kwamen we op een vrijwel leeg sportpark aan. Na de mooie winst op Hercules van vorige week, was er veel vertrouwen dat we vandaag de ongeslagen status gingen behouden.

Na een minuut kregen we al de eerste grote kans van de wedstrijd. Matthijs werd bereikt in de 16 van DVV, omspeelde de keeper en schoot uit een lastige hoek op de paal. Helaas stuiterde de bal zo terug het veld in dat Teun of Tijn de bal ook niet kon binnenwerken. In de eerste fase van de wedstrijd wist DVV geen druk te krijgen op de opbouw van Quick en daardoor werd de bal snel weer naar het doel van DVV verplaatst. Andersom lukte het DVV niet om onder de druk van Quick uit te komen en werd de bal een aantal keer dichtbij de goal van DVV veroverd. Dit resulteerde in een paar goede kansen voor onze aanvallers, maar helaas stond het vizier niet op scherp.

Na 20 minuten viel dan toch de 0-1, toen de bal na een vrije trap van Nick bleef liggen voor de goal van DVV en Teun doeltreffend kon afronden. Een haast identieke situatie deed zich 5 minuten later weer voor, maar dit keer wisten we de bal niet achter de keeper van DVV te krijgen. DVV kwam de laatste fase voor rust steeds meer uit zijn schulp en wist zelfs een paar kansen te creëren. Echt gevaarlijk werd het niet meer en doordat we zelf ook niet de kansen benutten die we kregen, gingen we met een 0-1 voorsprong rusten. Gezien de vele (grote) kansen, had deze voorsprong echt groter moeten zijn.

En al binnen 5 minuten na rust kregen we de deksel op de neus. Na miscommunicatie tussen Hielke en Pieter, wist de spits van DVV de bal te veroveren en kon hij de bal vervolgens breed liggen, waar een speler van DVV was opgedoken en de bal in het lege goal werkte. Dit was een flinke domper, maar ook het startsignaal om weer wat gas bij te zetten. Echter leidde dit nog niet tot echt grote kansen. Wel kwamen we weer steeds dichterbij en was het wachten op een goal van Quick. Halverwege de 2e helft viel dan eindelijk de 2de goal van Quick. Na een goede actie van Niels aan de linkerkant van het veld, wist hij de bal voor te geven op Ceyhun en die schoof de bal beheerst achter de keeper.

Na deze goal gingen we op zoek naar een 3e goal, zodat we niet weer bij een foutje gelijk zouden komen te staan. Na al een aantal keer dichtbij een goal te zijn geweest, wist Matthijs dan ook eindelijk daadwerkelijk te scoren. Nadat hij tussen 2 man door de 16 van DVV inglipte, krulde hij de bal in de verre bovenhoek, 1-3! Ook hierna kregen we weer een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar zoals wel vaker deze zaterdag bleek het scoren moeizaam. Een paar minuten voor tijd werd het toch weer even heel spannend, nadat de scheidsrechter floot voor een overtreding buiten de 16, maar de bal toch op de stip legde. Deze werd binnengeschoten door de aanvoerder van DVV en daardoor was het verschil nog maar 1. Het was even alle hens aan dek, maar net als tegen Hercules bleek dat we in dit soort situaties rustig kunnen blijven en in staat zijn een voorsprong te verdedigen. Als kers op de taart hadden we in de laatste minuut nog een counter, waarbij een 3 tegen 1 situatie ontstond. Maar zoals wel vaker vandaag waren de grote kansen niet aan ons besteed en rolde de bal uiteindelijk langzaam over de achterlijn. Gelukkig werden de missers ons niet fataal en bleef de score 2-3 voor Quick!

Een zucht van opluchting is hoorbaar, want het had erger kunnen eindigen. Veel dingen die beter kunnen, maar daar gaan we weer aan werken. De volgende 3 punten zijn in ieder geval weer binnen en we nestelen ons voorlopig in de top 2 van de competite.
Vanwege de voorjaarsvakantie hebben we 2 weken vrij en daarna hervatten we de competitie in het eerste weekend van maart om 12:00 thuis tegen VVIJ!