Wederom winst en een mooie wedstrijd tegen Hercules

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Zaterdag 3 februari startte de JO15-1 met de voorjaarscompetitie. En dat was gelijk een mooi affiche, want Hercules JO15-1 kwam op bezoek en daar hadden we in de najaarscompetitie ook tegen gespeeld. En dat was de meest memorabele wedstrijd in het najaar, die ook nog eens volledig was vastgelegd op video, waardoor we nog mooi konden nagenieten van die 5-2 zege. Maar dat betekende natuurlijk ook dat Hercules vast op zoek was naar revanche en de oefenwedstrijd vorige week tegen DVS’33 (op gras) was geen goede generale.

Ietsje later dan gepland waren beide teams klaar voor de aftrap en de start was veelbelovend. De jongens zetten direct goed druk, zaten er bovenop en toen Teun Jasper T wegstuurde op rechts, zette die de motor aan, haalde de achterlijn en zette voor. Matthijs, die deze wedstrijd in de spits stond, was er snel bij om al in de 2e minuut de 1-0 te scoren. Maar ook Hercules liet vlot voetbal zien en wist met goed combineren gevaar te stichten met hun sterke spits en balvaardige dame op rechtsbuiten. Nick heeft zijn handen vol aan haar, maar dat is hem wel toevertrouwd en hij weet regelmatig de bal te veroveren en mee te geven aan Niels op linksbuiten. Voor de 1-1 hoefde Hercules echter weinig te doen. Een terugspeelbal belandde helaas in eigen goal. Maar dit veranderde het spelbeeld niet en Joost blijft op het middenveld veel ballen onderscheppen en ook Jort zit er vaak goed tussen. Even later werd een vrije trap van Jasper B door Matthijs met het hoofd achter de keeper gelegd, 2-1. Halverwege de eerste helft weer een corner van Jasper B en een kans voor Matthijs die net naast gaat. Een vrije trap van Hercules net buiten de 16 zorgt voor gevaar, maar gaat gelukkig via de paal net naast. En dan een herhaling van de 2e minuut, waarbij Jasper T wederom op snelheid zijn tegenstander laat staan en voorgeeft. Matthijs rondt af en maakt de 3-1, een hattrick! We krijgen nog een mooie uitbraak van Tijn te zien, die door Hercules wordt afgestopt ten koste van een gele kaart. Een kopbal van Hercules gaat nog net naast en dan is het rust.

De 2e helft gaat van start met evenveel energie en wederom is het genieten van het getoonde spel. Jaimy en Adam lossen Tijn en Joost af. Teun loopt helaas ook, niet onterecht, tegen een gele kaart op. De vrije trappen rondom de 16 voor Hercules zijn gevaarlijk en zo belandt een poeier van een vrije trap ineens in de goal en staat de 3-2 op het scoreboard.

Ceyhun komt het veld in voor Jasper T, waardoor Matthijs naar links doorschuift. Die gaat even later goed door, maar wordt in het 16 meter gebied ten val gebracht. Genoeg voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Teun laat zien hoe je een penalty moet nemen en brengt de stand op 4-2. Het blijft een wedstrijd, als Hercules wederom gevaar sticht met een vrije trap van net buiten de 16, die in de herkansing door de behendige rechtsbuiten wordt binnengeschoten. En dan breekt een spannende slotfase aan met nog vrije trappen van Hercules, een bal van Adam die de keeper nog net weet te vangen. Het wordt onrustig, waarbij het spel heen en weer blijft gaan en een corner door Teun net naast wordt gekopt. Maar de verdediging blijft met de snelle Hielke gevaarlijke aanvallen onderscheppen en anders staat altijd Pieter nog zijn mannetje in de goal. Als de scheidsrechter affluit, wordt de verdiende overwinning gevierd. Mooie start van de voorjaarscompetitie! Met vertrouwen kijken we uit naar de volgende wedstrijd, helemaal in Duiven, tegen het plaatselijke DVV. Maar tussendoor oefenen we maandagavond nog tegen AFC.