Laan van Maarschalkerweerd 1
3585LJ
UTRECHT
tel. 030-2541738

Zaterdag 22 maart stond de “topper” tegen koploper Kampong JO15-1 op het programma. De wedstrijd begon om 10:15, dus al voor 9en verzamelden we bij de honkbal. Helaas moesten we het nog steeds doen zonder Tijn, maar hopelijk is die er snel weer bij. In Utrecht was veld 1 al vergeven aan een derby tussen de JO14-1 van Hercules en Kampong, dus wij weken uit naar veld 2 inclusief de kleedkamers rond de cricket kantine. Onze JO10-2 speelde nog een oefenwedstrijd op half veld, dus de warming-up was grotendeels langs de zijlijn, maar zo’n 5 minuten later konden we aan de wedstrijd beginnen. Een lekker zonnetje brak door, dus het kon een mooie wedstrijd worden.

En het begin was veelbelovend, want binnen 3 minuten zette Matthijs Jasper B vrij voor de keeper en wist die de 0-1 te scoren. Even later kreeg hij ook nog een kopkans en Jasper T haalde op rechts de achterlijn, maar schoot helaas op de keeper. Nog een paar corners voor onze jongens en toen leek de fut er wel een beetje uit. De jongens hadden wat moeite met de wat lichtere blauwe bal in combinatie met de meewind, waardoor veel ballen te hard gingen. Kampong nam controle over het middenveld met een kleine, maar balvaardige jongen en kwam steeds vaker in de buurt van de goal van Pieter. Vlak voor rust kwam een ongelukkig geraakte bal in de verdediging voor de voeten van de Kampong spits die de 1-1 scoorde.

Met deze gelijke stand gaan we de rust in. Genoeg te verbeteren, maar daar wijst coach Thomas met assistent Sep de jongens wel op. Het duurt wat lang voordat ook Kampong weer terug op het veld is en nog langer voordat de scheidsrechter weer terug is, maar een uur na de start wordt de wedstrijd hervat voor de 2e helft. Met de wind tegen hadden we gehoopt op een opleving, maar Kampong weet al vrij snel de 2-1 te scoren. Een kwartiertje later, met een korte onderbreking die de scheidsrechter inlaste vanwege een hagelbui, ligt de bal er weer in aan de voor ons verkeerde kant, 3-1. En met nog wat hagel is het een paar minuten later zelfs 4-1. Het lijkt wel of elke kans van Kampong raak is en van het doel om gelijk te komen met de koploper komt niets meer terecht. Met de wind tegen worden te veel hoge ballen naar voren gespeeld, die een makkelijke prooi zijn voor de verdediging van Kampong. En alsof het nog niet genoeg is vliegt ook de 5-1 nog binnen. Teleurgesteld druipen de jongens af naar de kleedkamer. Om mee te doen om de eerste plekken zal het echt beter moeten. Volgende week vrij i.v.m. Pasen, maar de laatste 4 wedstrijden, te beginnen met de thuiswedstrijd op zaterdag 6 april tegen GVVV, alle zeilen bij om weer aansluiting te vinden bij de top 3. Dat is nog mogelijk, maar dan moet het wel beter dan vandaag.