Groep 5 03

8 september 2018 14:30

Onbekend

Gisteren mochten we in de mooie blauwe uitshirts van Gerard van der Werff uitkomen tegen Sporting 70. Zij spelen in de Hoofdklasse en dat geeft natuurlijk een extra motivatie.
Over en weer begonnen de teams fel aan de wedstrijd. Het eerste begin was voor Sporting 70 maar na een minuut of 10 namen onze mannen met een wat sterkere opbouw de wedstrijd over en hing er een doelpunt in de lucht. Een schot van de doorgebroken Washington werd door de keeper van Sporting ternauwernood geblokt. Het doelpunt viel echter aan de andere kant na een slippertje in de verdediging.  Dat was tegen de verhouding in en het was dan ook gerechtigheid dat een prima aanval door Noah met een prachtig schot in de kruising werd afgerond, 1-1.  Dat leek de ruststand te worden maar Sporting nam andermaal een voorsprong (1-2) door een indraaiende vrije trap eenvoudig binnen te koppen.  In de rust was er chagrijn want deze hoofdklasser werd gelijkwaardig partij geboden en toch was er een achterstand. Wij speelden zelfs iets verzorgder voetbal. Sporting was iets sterker in de duels en had een snelle omschakeling richting de aanvalslinie.
Ook de tweede helft duurt 45 minuten dus de mouwen werden flink opgestroopt. Sporting liet het balbezit in eerste instantie meer aan Quick en ging compact spelen en probeerde steeds de beweeglijke spitsen te bereiken. Vrijwel alle gevallen was onze sterke en snelle verdediging paraat. Na een kwartier  liep een aanval zeer geolied voor Sporting en kon van dichtbij koppend worden afgerond, 1-3. Met nog een half uur te spelen blijven onze mannen er voor strijden. Omzetting werden gedaan en een slotoffensief werd met veel inet en goed samenspel stevig ingezet. Kansen werden gecreerd maar doelpunten werden er niet meer gemaakt en na afloop heerste er teleurstelling, en dat hoort ook zo. Want ja, er had iets meer ingezeten dan deze nederlaag. De trainers kijken ook naar de ontwikkeling en zagen een gelijkwaardig partij voetbal tegen een hoofdklasser en 2 x 45 minuten fanatiek en opbouwend voetbal. Nog iets meer scherpte en conditie is nodig om deze tegenstanders te verslaan.