Lekker op dreef met 1-6 winst tegen Brederodes

Datum

15 september 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Gisteren mochten we uit tegen de groen-gele Brederodes uit Vianen. Met een overwinning van tenminste 4 doelpunten verschil maakten we nog een theoretische kans voor een volgende bekerronde. Maar dan moest Wasmeer van Sporting weten te winnen. Team O19-1 is zich met goede trainingen lekker aan het ontwikkelen en we hoopten dat deze wedstrijd terug te zien.
De start verliep voorspoedig, met een goede opbouw en stevige duels was er iets meer balbezit voor de onzen. Daan stuurde met een goede pass Tom weg over de vleugels en die wist met een geplaatste assist Roeland te bereiken die voor de verdedigers kwam en de 0-1 aantekende.  Prachtig aanval. Brederodes zette een paar keer aan en schoot een keer rakelings voor langs. Bij een van hun volgende aanvallen kwam aanvoerder Haris verkeerd neer en moest met een zeer pijnlijke knie van het veld. De hieropvolgende onrust leidde tot de 1-1 en de wedstrijd lag weer open. Op zo’n moment is het belangrijk dat het team zich gezamenlijk herpakt en de strijd weer stevig aangaat. Dat gebeurde en de 1-2 werd prachtig hard onderkant lat ingeschoten door Boyd. De nieuwe verdediging stond onder leiding van Tycho inmiddels weer stabiel en Kyon onderscheidde zich met twee prachtige en belangrijke reddingen. Goed werk!
De tweede helft zetten we meer druk naar voren want we hadden voldoende snelheid in onze verdediging. Het Rood-Zwart was dominant en bouwde aanval na aanval op met prima combinatiespel. De 1-3 werd na een assist van Michiel binnengetikt door de goed doorgelopen Tom. Daarna drukte Quick goed door en begon Brederodes onder de druk te bezwijken. Roeland maakte attent de 1-4 door een fout achterin en Mathijs strafte een vergelijkbaar kadootje af met een Bergkampiaans stiftje over de keeper, 1-5. Kyon pakte ook in de tweede helft twee lastige ballen en wordt iedere week sterker. De 1-6 werd na een mooie combinatie op het middenveld keurig afgerond door Roeland. Met deze eindstand hadden de mannen zich keurig aan de opdracht gehouden. Helaas bleek Sporting in de bekerpoule toch aan het langste eind te trekken door van Wasmeer te winnen en gaat dus verdiend door.
We hebben drie leerzame bekerwedstrijden achter de rug en met de fanatieke trainingen wordt het team iedere week sterker. Haris blijkt helaas een paar weken rust te moeten krijgen, Beterschap!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!