O19-1 start seizoen met finale plaats bij de AVK

24 augustus 2018

Onbekend

Na een warme zomer zijn de vertrouwde voetbalschoenen inmiddels weer onderdeel aan het worden van het normale leven.  Na een begin van 31 spelers zijn we nu nog met een voorlopige selectie van 18 spelers waarmee we het AVK bij Amsvorde konden spelen. Een prima georganiseerd toernooi en mooie manier om al onder druk te spelen, speelwijze en teamspirit te versterken en de definitieve selectie te gaan doen.  De O19-1 staat komen jaar onder leiding van twee nieuwe gezichten, hoofdcoach Paul Witsenburg en duo coach Erik-Jan Sleeking, twee zeer plezierige en ervaren coaches/trainers.

In de eerste wedstrijd was het nog zoeken voor onze mannen. VVZA liet meer energie zien en onze mannen begonnen nogal onwennig aan dit allereerste duel.  Onze eerste geslaagde combinatie zorgde weliswaar nog wel een fijne 1-0 voorsprong maar VVZA wist met energiek voetbal toch tot een 1-2 overwinning te komen. Tegen hoofdklasser Hoogland stonden de mannen al wat beter in het veld en liet Hoogland juist minder zien dan verwacht, met als resultaat een verdiende 1-0 overwinning.  Om door te gaan naar de halve finale moest van Amsvorde worden gewonnen. Na een wat rommelige start werden we na 5 minuten de bovenliggende partij en zetten dit om in een degelijke 2-0 overwinning.  Dat leidde tot de gewenste  plaats bij de laatste vier met een halve finale tegen CJVV. Daar lieten onze mannen al wat zien van de potentie die het team heeft voor het komende seizoen. In alle linies werd sterk gevoetbald en CJVV heeft de hele wedstrijd onder druk gestaan.  Maar omdat onze mannen niet tot scoren kwamen moesten penalty’s de beslissing maken. Onder grote publieke belangstelling werden de vijf penalty’s onberispelijk ingeschoten en wist Kyon de 4epenalty te stoppen, Finale plaats!

In de finale moesten we het opnemen tegen vierde divisionist Nieuwland. In die wedstrijd hebben we vrijwel geen kans kunnen creëren. Nieuwland was heer en meester en liet met mooi kaatsvoetbal en steekballen op goede loopacties zien dat zij als team verder in ontwikkeling zijn. Bij onze mannen was de energie en scherpte na de sterke halve finale juist niet meer optimaal en een 3-0 winst van Nieuwland sprak boekdelen.  Met vijf wedstrijden van 20 minuten zijn de eerste stappen gezet naar het nieuwe seizoen. Conditioneel moet er nog behoorlijk gebouwd worden, de duelkracht moet sterker worden, de opstelling moet zich nog zetten, het kaatsvoetbal moet 2 x 45 minuten goed functioneren dus er is nog veel trainingsarbeid nodig. De teamspirit is duidelijk al behoorlijk aanwezig, getuige het feit dat het Quick team de hoogste bier- en bitterballen omzet scoorde en als laatste team vertrok…