O19-1 start 2019 met mooie oefenzege tegen hoofdklasser CDW

AFC Quick 1890 JO19-1

12 januari 2019 14:00

Onbekend

Gisteren waren we  uitgenodigd om in Wijk bij Duurstede op het hoofdveld van CDW een oefenwedstrijd te spelen. Hoofdklasser CDW staat laag in de poule maar heeft nog alle kans om zich uit de degradatie zone te spelen.
De goede teamspirit uit het oude jaar was meegenomen en onze mannen lieten gelijk goed teamspel zien.  CDW is een goed ingespeeld team, is gevaarlijk over de vleugels en heeft een energieke aanvalslinie die voor dreiging zorgt. Door het Rood-Zwart wordt er goed gecombineerd en met opbouwend voetbal zijn we in deze fase het iets betere team. Na 10 minuten bereikt een prachtige steekpass van Boyd de doorgelopen Tjeerd, die zijn verdediger van zich afschud en strak langs de keeper de 0-1 binnenschiet.  CDW laat ook daarna zien dat ze prima kunnen voetballen maar het meeste gevaar en mooiste voetbal komt uit Amersfoort. Toch valt de 1-1 voor rust als twee keer de kans wordt gemist om een CDW goal te voorkomen maar de bal toch onze goal inrolt, 1-1.
In de tweede helft gaan beide ploegen voor de winst maar is het andermaal Quick wat tot scoren komt door een vloeiende A2 combinatie van Thomas en Daniel, die hun toch al zeer goede invalbeurt opluisteren met de fraaie 1-2. Onze mannen spelen daarna overheersend en aanval op aanval wordt opgebouwd. Hetgeen leidt tot het gebruik van de noodrem in het CDW strafschopgebied. Dus penalty, die door Tom beheerst wordt benut, 1-3. CDW loopt achter de feiten aan en met mooie combinaties wordt het meegekomen publiek verwend. Meerdere doelpuntrijke kansen worden gecreëerd, maar het vizier stond net niet scherp genoeg voor de 1-4.  CDW komt er in deze fase moeilijk uit en probeert met de lange bal de energieke, snelle spitsen te bereiken. Hetgeen vlak voor tijd door een onhandige duw tot een penalty en de 2-3 leidt. Niet nodig maar leuk voor een spannende slotfase, waarin niet meer wordt gescoord.
Een sportieve en nuttige oefenwedstrijd, met een welkom aan Joeri en met dank aan de uitstekende invallers Thomas, Daniel en Jasper.