2e klasse B

26 mei 2019 14:00

M. Broekhuizen

Onbekend

Door de onverdiende nederlaag van vorige week bij concurrent PVCV was op de slotdag van de reguliere competitie nog van alles mogelijk in de strijd om plaatsing voor de nacompetitie. Een ding was zeker, onze rood-zwarten mochten de thuiswedstrijd tegen FC Weesp, dat zich vorige week veilig had gespeeld, niet verliezen.
Vanaf de eerste minuut liet onze elf zien dat ze vast van plan waren om de punten op Dorrestein te houden. Toen Pim Kers de 1-0 aantekende door een goede voorzet van Salim el Yousfi in te koppen waren er nog geen 10 minuten gespeeld. Een start waar je met elkaar op hoopt. Het vervolg van de eerste helft was van Quick-zijde het aanzien meer dan waard. Tot tweemaal toe belandde een inzet van Pim Kers op de paal, een uithaal van Salim el Yousfi over het doel en een bal van Khalid Said net langs de verkeerde kant van de paal. Hopelijk was dat geen voorbode van hetgeen we dit seizoen meerdere keren hebben meegemaakt. Voor rust moest Micha Claassen een aantal keren handelend optreden en dat deed hij met verve. Bij rust een 1-0 voorsprong en FC Abcoude en PVCV beiden op achterstand. Nog steeds niets beslist, maar alle reden tot hoop.
Na de theepauze bleef Quick het spel bepalen, maar waren de bezoekers aanvallend gevaarlijker dan voor rust. Er was zelfs een fase dat de gelijkmaker in de lucht hing. Hoe verlossend was vervolgens de treffer van Ferry de Smalen een kwartier voor tijd. Ook hij wist met een rake kopbal de prima doelman van FC Weesp te passeren. Het laatste kwartier de voorsprong vasthouden was de enige opdracht die telde. Het leek nog mooier te worden. Een uitstekend afstandschot van Coen Kisner werd echter even goed gepareerd door de doelman. Toen de prima leidende scheidsrechter Broekhuizen de zeer sportieve wedstrijd affloot was er met name opluchting bij alle Quickers. De noodzakelijke punten waren in huis gehouden. De zege geeft ook nog eens vertrouwen voor aanvang van de nacompetitie.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Hicham Zeddi, Coen Kisner, Sander van Amstel, Cedric Kapelle, Mounir Zeddi, Khalid Said, Mo Charkaoui, Salim el Yousfi (Ferry de Smalen), Pim Kers, (Kelvin Nenger),  Khalid Benali (Illias Bezzahi)

Doordat dat zowel PVCV als FC Abcoude geen punten wisten te behalen degradeert FC Abcoude en gaat Quick als best geklasseerde tweede klasser de nacompetitie in  Dat betekent een thuiswedstrijd tegen IVV uit Landsmeer. Deze ploeg wist beslag te leggen op de eerste periode in de derde klasse C. Het duel wordt aanstaande zondag om 14:00 uur gespeeld.