2e klasse B

24 maart 2019 14:00

M. Moustaadil

Onbekend

De technische staf heeft dit seizoen al meerdere keren voor de uitdaging gestaan welke formatie opgesteld kon worden. Door blessures, een schorsing en het deze week niet kunnen trainen van enkele spelers was het dit keer, juist voor een cruciale wedstrijd, wel een ongekende puzzel. Door het wegvallen van Pim Kers en Selim el Yousfi lag de uitdaging met name in de voorhoede. Khalid Benali was de logische vervanger van Selim, maar routinier Ferry de Smalen de toch wel verrassende keuze op de plek van Pim. Op het middenveld nam Mounir Zeddi de plek in van de niet fitte Ivory Harrison. Het duurde even voordat het elftal in het ritme kwam, maar uiteindelijk pakte het goed uit en werd een puike teamprestatie neer gezet.

Voordat het eerste fluitsignaal klonk van de heer Moustaadil, werd ook bij deze wedstrijd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Ben Planje, een van onze jeugdtrainers, die afgelopen woensdag is heengegaan.

De bezoekers uit Abcoude waren in het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Onze elf had in aanvang moeite om onze spitsen bereiken. Er konden dan ook geen kansen worden genoteerd. Overigens kreeg FC Abcoude die ook niet tot de 20e minuut, toen het na een goed uitgespeeld aanval wel raak was. Ivo de Waal kon de bal geheel vrijstaand van dichtbij inschieten. Een neutrale toeschouwer merkte op dat Abcoude een vracht aan tegendoelpunten heeft gekregen dit seizoen, dus er nog van alles mogelijk moest zijn. Die woorden bleken sneller dan gedacht waarheid. Cedric Kapelle, die zaterdag nog verkondigde dat het weer eens tijd werd om te scoren, stond na een hoekschop op de juiste plaats om in te schieten. Ons elftal toonde veerkracht en wist in het resterend deel van de eerste helft het heft in handen te nemen. Dat leidde nog voor rust tot een voorsprong. Een vrije trap van aanvoerider Khalid Said werd door onze "Red" (zoals omroepster Jolanda de treffer aankondigde) Sander van Amstel afgerond. Een 2-1 voorsprong bij rust, gaf hoop. Jammer genoeg viel Hicham Zeddi al in de eerste helft geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Mo Charkaoui, die gelukkig weer in staat is te spelen nadat hij eind januari in thuiswedstrijd tegen SCH'44 ongelukkig viel, waardoor zijn elleboog uit de kom schoot.
In de tweede helft probeerden de bezoekers vanzelfsprekend een gelijkmaker te forceren, want de 13e plek die zij innemen op de ranglijst resulteert in het spelen van nacompetitie. Onze elf kreeg hierdoor ruimte, maar wist in eerste instantie nog niet te profiteren. Toen een speler van de bezoekers na een forse overtreding bij de middenlijn op Roel Bak (na afloop toonde hij een flinke wond op zijn enkel) een rode kaart kreeg nam het vertrouwen op een goede afloop toe. Een kwartier voor tijd werd de verlossende 3-1 gescoord. Khalid Benali nam een vrije trap op uitgekiende wijze. De meningen zijn verdeeld of zijn bal de doellijn al passeerde, het een Abcoude speler was of Sander van Amstel. Belangrijkste was dat de bal in het doel ging en het scorebord op 3-1 kon worden gezet. Gelegenheidsspits Ferry de Smalen maakte het feest compleet op Dorrestein door de 4-1 aan te tekenen. Toen de prima leidende scheidsrechter affloot konden onze spelers de felicitaties in ontvangst nemen. Het team beloonde zichzelf door heel gedisciplineerd en met veel overgave te spelen.
Sander van Amstel werd door de deskundige jury uitgroepen tot "man of the match" en kreeg hiervoor de bloemen van tuincentrum Hartogsveld.

Opstelling AFC Quck 1890: Midas Dorrestein, Hicham Zeddi (Mo Charkaoui), Coen Kisner, Khalid Said, Cedric Kapelle, Sander van Amstel, Roel Bak, Mounir Zeddi ('Appie' Zeddi), Khalid Benali, Ferry de Smalen, Illias Bezzahi.