Scheidsrechter

W. Thomas

Accommodatie

Onbekend

Enige tijd terug schreven we dat Quick altijd en overal scoort dit seizoen. Zo ook gisteren op bezoek bij SV Nieuw Utrecht. De treffer van Pim Kers werd door scheidsrechter Thomas echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Al het vierde doelpunt dit seizoen dat niet werd geteld, waarbij in alle gevallen minimaal vraagtekens kunnen worden gezet bij de beslissing. Blijkbaar hangt het samen met de positie op de ranglijst. Het geluk ontbreekt. Dat geldt het hele seizoen ook al voor de hoeveelheid spelers die de technische staf ter beschikking heeft. Gisteren was de tegenvaller dat Sander van Amstel ziek was, waardoor het aantal afwezigen toch weer een handvol was. Gelukkig kon Hicham Zeddi wel spelen en had Ivory Harrison ook een basisplaats. Eerder dit seizoen merkte Frank Corba al op dat hij aanvoerder Khalid Said noodgedwongen nogal eens in het centrum van de verdediging moet opstellen vanwege het aantal afwezige verdedigers. Zo ook gisteren.
Het was een prachtige zomerse dag, maar er stond wel een stevige oostenwind over het grasveld van sportpark Rijnvliet. De thuisclub had deze wind in de eerste helft in de rug en maakte daar dankbaar gebruik van. Een verre uittrap van de doelman belandde bij de behendige linkerspits die stevige maar behendige Serdar Akkanat wist te bereiken die de 1-0 aantekende. Onze elf zocht naar de gelijkmaker. Khalid Benali kon bijna profiteren van verkeerde pass van de gastheren. Hij krulde de bal langs de uitkomende doelman, maar net langs de verkeerde kant van de paal. Pim Kers wist zich op kracht te ontdoen van zijn bewaker, maar ook zijn schot ging naast. De afgekeurde treffer hebben we al genoemd.
Na rust had Quick te wind in de rug. Met Salim el Yousfi in de ploeg voor Khalid Benali werd getracht de geljikmaker te forceren. Salim kreeg de mogelijkheid toen hij alleen op de doelman afging. Zijn inzet werd echter gekeerd. Naarmate de wedstrijd vorderde liet Nieuw Utrecht in woord en gebaar blijken dat zij veilig waren en Quick niet. Ze gaven echter niets cadeau, want een doorgebroken Salim werd op professionele wijze gestuit om hem een vrije doorgang tot de doelman te beletten. Overigens was er verder sprake van een bijzonder sportieve wedstrijd.
Met Abdoullah Zeddi voor Ivory Harrison en Tycho van der Werff (speler van JO19-1) voor Hicham Zeddi en Ferry de Smalen van centrumverdediger naar spits werd de laatste 20 minuten een slotoffensief ingezet. De gelijkmaker viel niet. Diep in blessuretijd maakte de thuisclub er via opnieuw Serdar Akkanat nog 2-0 van.
Na afloop bleken de uitslagen van de concurrenten ongunstig te zijn. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft Quick alles nog in eigen hand. Over 3 weken wordt de competitie hervat met een derby tegen Hooglanderveen op Dorrestein.

Opstelling AFC Quick 1890: Midas Dorrestein, Hicham Zeddi (Tycho van der Werff), Ferry de Smalen, Khalid Said, Cedric Kapelle, Mounir Zeddi, Roel Bak, Ivory Harrison (Abdoullah Zeddi), Khalid Benali (Salim el Yousfi), Pim Kers, Illias Bezzahi

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!