Datum

7 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Alle Quickers die aanwezig waren op Sportpark Spieringhorn zagen tot hun verbazing dat het spel van onze Quick-elf in de eerste helft totaal onherkenbaar was. Ook voor trainer Frank Corba was het een compleet raadsel dat zo slecht werd gestart. "Er was donderdag nog zo goed getraind." waren zijn woorden achteraf. Dat het bij rust maar 4-2 stond zei ook iets over de thuisclub. DWS was voor de theepauze dominant, maar moest toch 2 tegentreffers toestaan uit terecht gegeven strafschoppen. Aanvoerder Khalid Said nam ze beide keren onberispelijk. In de tweede helft waren onze rood-zwarten minimaal gelijkwaardig. Pim Kers zorgde in de 75e minuut voor de aansluiting, maar het meenemen van 1 of meerdere punten uit Amsterdam lukte niet meer.

Het zag er vooraf veelbelovend uit. Met een bijna volledige selectie op een mooie zondagmiddag aantreden tegen DWS, dat in 20 wedstrijden slechts 1 punt meer had vergaard. De kans om bij winst een plaats te stijgen op de ranglijst en afstand te nemen van de onderste regionen. Het enige addertje onder het gras was misschien dat er op gras werd gespeeld. Toch anders dan het vertrouwde kunstgras. Al in de 2e minuut van de wedstrijd de eerste domper. De rechterspits van DWS kon op snelheid vanaf de achterlijn de bal voorzetten. In het doelgebied reageerde geen van onze Quickers. Binnen 10 minuten stond het zelfs 2-0. Balverlies in het centrum resulteerde in een vrije doorloop op Midas Dorrestein. Toen Khalid Benali een minuut of 5 later op de rechervleugel een goede actie maakte en voorzette, werd er door een centrale verdediger hands gemaakt. Khalid Said stuurde de doelman de verkeerde kant op, 2-1. Er was even hoop, maar ons elftal was in de eerste helft zichzelf niet. Opnieuw knullig balverlies leidde de 3-1 in. Voor rust werd het zelfs 4-1, waarna Pim Kers in het strafschopgebied werd gevloerd door dezelfde verdediger die hands maakte. Ook dit keer geen enkele discussie over juistheid van de beslissing van de heer Poortier. Khalid Said hield het hoofd koel en stuurde de doelman opnieuw de verkeerde hoek in.
Na rust hervond onze elf zich enigszins en werden er in ieder geval geen fatale fouten meer gemaakt. Met name na het invallen Salim el Yousfi ontstond er meerder keren gevaar voor het doel van de thuisclub. Toen Pim Kers met een hard schot het net liet bollen was het wachten op de 4-4. Ferry de Smalen verruilde de vedediging voor de aanval en Ivory Harrison verving Mounir Zeddi, die zich door zijn harde werken volledig had leeggespeeld. Natuurlijk had deze alles of niets tactiek tot gevolg dat ook DWS kansen kreeg. Grote kansen zelfs, maar zij wisten na rust niet meer te scoren. Aan de overzijde leek het dat Salim el Yousfi bij een goed uitgespeelde aanval de gelijkmaker op zijn schoen had. Zijn schot ging echter in het zijnet. Met zelfs doelman Midas Dorrestein mee naar voren bij een hoekschop werd tot de laatste seconde geprobeerd een punt veilg te stellen. Het lukte jammer genoegd niet. De eerste helft was bepalend geweest, of zoals DWS mensen na afloop opmerkten: "Sorry hoor, maar voor rust waren jullie helemaal niets".

Opstelling AFC Quick 1890: Midas Dorrestein, Mohammed Charkaoui, Ferry de Smalen, Khalid Said, Cedric Kapelle (Abdoullah Zeddi), Sander van Amstel, Roel Bak, Mounir Zeddi (Ivory Harrison), Khalid Benali (Salim el Yousfi), Pim Kers, Illias Bezzahi

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!