Beslissing valt opnieuw in de eerste helft

AFC Quick 1890 1

2e klasse B

17 maart 2019 14:00

Onbekend

Evenals vorige week bleek de ruststand in Soest ook de uiteindelijke uitslag te zijn en evenals vorige week waren drie momenten in de eerste helft daarvoor bepalend. Ook nu bleek weer dat het kwartje de verkeerde kant opvalt op moment dat je in het rechterrijtje van de ranglijst staat.

Op een winderig sportpark aan de Bosstraat was onze hoofdmacht uit op revanche voor de in het najaar zeer onfortuinlijk en onverdiende nederlaag in de thuiswedstrijd. "Gestolen zege Soest" kopte het AD destijds. Dit keer kreeg ons elftal al na 7 minuten het eerste moment te verwerken. Natuurlijk kan een scheidsrechter er niets aan doen als een bal via hem bij een tegenstander komt, maar Rayendall Bitorina kon mede daardoor de bal wel van buiten de zestien onhoudbaar in de verste hoek krullen. Toen het binnen het kwartier 2-0 werd was wel duidelijk dat het een lastige middag zou worden. Die 2-0 kwam overigens ook heel ongelukkig tot stand. Ferry de Smalen liep tegen een strakke voorzet aan, waardoor de bal in het eigen doel verdween. Toen onze rood-zwarten uit een prima aanval scoorden leek de hoop op een goed resultaat terug te keren. Tot verbijstering van Quickers en verbazing van de Soest aanhang, die goed zicht hadden op de situatie, werd de treffer door de heer Broers afgekeurd wegens buitenspel. Op de foto op deze website lijkt het een zuivere treffer. SO Soest heeft sinds kort voetbaltv. Die beelden geven wellicht uitsluitsel, maar feit is dat het 2-0 bleef. Vlak voor rust mocht Pim Kers vanaf elf meter aanleggen, nadat Salim el Yousfi bij de achterlijn in de zestien was gevloerd. Ook nu verbijstering, want de doelman pakte de strafschop klemvast.
In de tweede helft had Quick de harde wind in de rug. Waar SO Soest in de eerste helft had geprofiteerd van dat windvoordeel deed onze elf daar niets mee. Een aantal corners werd zelfs direct achter geschoten. In de gehele tweede helft kon maar een echte kans genoteerd worden voor onze hoofdmacht. Een omhaal van Illias Bezzahi, die echter niet genoeg snelheid had om de doelman te passeren. Aangezien ook SO Soest in de tweede helft maar een kans kreeg, een harde kopbal die niet naast ging, bleef het 2-0. Dit keer geen "gestolen zege", maar wel een onverdiend en onnodig verlies, waarbij het afwachten is of de geblesseerd uitgevallen Ivory Harrison (mogelijk hersenschudding) en Salim el Yousfi aanstaande zondag inzetbaar zijn tegen FC Abcoude. Het positieve nieuws was dat Hicham Zeddi de hele tweede helft speelde. Minder positief nieuws was dat er nogal wat van onze spelers een gele kaart kregen vanwege praten. Dat is in dit stadium van de competitie niet slim.

Lees hier het verslag uit het AD

Opstelling AFC Quick 1890: Midas Dorrestein, Coen Kisner, Ferry de Smalen, Cedric Kapelle, Khalid Said, Sander van Amstel, Roel Bak, Ivory Harrison (Hicham Zeddi), Salim el Yousfi (Khalid Benali), Pim Kers (Mounir Zeddi), Illias Bezzahi