SDZ 1 (zon)

2e klasse B

14 april 2019 14:00

Onbekend

Het duel tegen de ambiteuze koploper SDZ was er een tussen kat en muis. De bezoekers, die binnen vijf jaar in de 3e divisie willen spelen, sloegen in de tweede helft toe en verlieten Dorrestein met een uiteindelijk wat hoog uitgevallen, maar niet geflatteerde 4-0 zege. Het was echter niet de nederlaag tegen SDZ, maar de toch wel verrassende uitslagen van PVCV en FC Weesp die de stemming drukten gisteren.

Evenals in de uitwedstrijd bij de Amsterdammers koos onze technische staf voor een 5-3-2-opstelling. In de eerste helft werkte die speelwijze goed. Hoewel de bezoekers drie goede kansen hadden wisten zij Midas Dorrestein niet te passeren. Ondanks dat onze elf het de bezoerkers lastig maakte had doelman Robin Thiel aan de Dorresteinsesteegzijde het rustig. Onze twee spitsen konden niet goed in stelling worden gebracht. De 0-0 ruststand was echter niet onverdienstelijk. Het Quick-publiek dat de voetbaluitslagenapp volgt zag de bui echter al hangen. Zowel PVCV als Weesp stonden op voorsprong bij rust.
In de tweede helft wist SDZ al na een minuut of vijf de ban te breken. Romello Austin wist de 0-1 aan te tekenen. Even leek Quick terug in de wedstrijd te komen toen Roel Bak in het strafschopgebied meer vrijheid had dan hij vermoedde. Een schot op het doel was wellicht kansrijk geweest, maar zijn pass op Pim Kers werd onderschept door het sterke centrale verdediging. In het vervolg van de tweede helft liepen de behendige bezoekers uit naar de al eerder gemoreerde 0-4 door treffers van Cerezo Hartges, Raymond Lagerburg en opnieuw Remello . Austin. SDZ had de klus geklaard op Dorrestein. Voor onze elf volgen er ook nog een aantal, want door de zeges PVCV en FC Weesp gaat het heel spannend worden de komende weken. Het goede nieuws is onze elf niet afhankelijk is van anderen.

Opstelling AFC Quick 1890: Midas Dorrestein, Mohamed Charkoui, (Salim el Yousfi) Ferry de Smalen, Khalid Said, Sander van Amstel, Cedric Kapelle, Mounir Zeddi, "Appie" Zeddi (Ivory Harrison), Roel Bak, Illias Bezzahi (Khalid Benali), Pim Kers