Elinkwijk 1 (zon)

2e klasse B

10 maart 2019 14:00

Onbekend

Dat bij voetbal enkele momenten bepalend kunnen zijn bleek zondagmiddag weer, toen in de eerste helft een goed spelend Quick diverse mogelijkheden had, scoorde, ook op paal en lat schoot, maar tot ongeloof van alle toeschouwers op Dorrestein met een achterstand ging rusten. Aangezien beide elftallen in de tweede helft niet wisten te scoren bleken de momenten voor rust beslissend voor de einduitslag.

Voordat het scorebord 10 minuten aangaf hadden onze rood-zwarten de doelman van Elinkwijk al meerdere keren getest. Hij redde daarbij knap, maar werd ook geholpen door paal en lat. Het tactisch plan van onze technische staf werkte, want Elinkwijk kwam niet in haar spel, zoals hun trainer na afloop opmerkte. Hierdoor kregen de bezoekers ook niet veel kansen. Aan het einde van de eerste helft zag alles er opeens anders uit. Sander van Amstel, opnieuw onverzettelijk acterend als rechterverdediger, wist in het doelgebied de 1-0 binnen te schieten. Mooi om met een voorsprong te gaan rusten en de tweede helft de harde wind in de rug te hebben. Er werd in een paar minuten tijd echter twee keer gescoord door Elinkwijk. Beide doelpunten uit een curieuze situatie. De gelijkmaker ontstond na een snelle spelhervatting van de doelman. Geholpen door de wind belandde de bal door het centrum op de helft van de Quick helft. Midas sbelde zijn doel uit, maar kon niet voorkomen dat de slimme Okan Ozcelik de bal over hem lobde en kon afronden in een leeg doel. Een minuut later stormde Sander van Amstel het strafschopgebied van Elinkwijk binnen en werd gevloerd. Strafschop!. Zoals altijd nam Khalid Said plaats achter de bal. Hiervoor schoot hij alle penalties onberispelijk in. Zoals hij na de wedstrijd verklaarde koos hij zijn hoek, maar zag hij de doelman van de bezoekers naar die hoek gaan, waarna hij in de loop besloot in de andere hoek te schieten. Hij raakte de bal echter niet helemaal goed, waardoor de bal tegen de lat ging in plaats van in het doel. Het doelpunt dat Elinkwijk vervolgens uit de tegenstoot maakte kan de boeken in als een van de meest knullige momenten van het seizoen. Een misverstand tussen Midas en Sander leidde tot een totaal onverwachte en onverdiende achterstand voor een elftal waar ten opzichte van vorige week Ferry de Smalen en Appie Zeddi ontbraken, maar Pim Kers door een speciale behandeling gelukkig wel kon spelen en Mounir Zeddi een basisplaats had.
In de tweede helft werd het weer steeds slechter en hadden de toeschouwers op de overdekte tribune zelfs geen beschutting meer voor de regen door de wind die precies die kant op blies. De spelers in het veld probeerden zo goed mogelijk om te gaan met de omstandigheden, maar leuk was anders. Hoewel er niet veel kansen waren leek Illias Bezzahi de 2-2 op zijn schoen te hebben. Zijn actie ging echter over het doel. In het laatste deel van de wedstrijd kwam Khalid Benali in het veld voor Salim el Yousfi, maakte JO19-1 speler Noah Wolsink zijn debuut in Quick 1 toen hij Pim Kers verving en maakte Hicham Zeddi na maanden blessureleed zijn rentree a;s vervanger van Sander van Amstel. Toen de prima leidende scheidsrechter Heesakkers affloot ging de punten echter mee naar Utrecht. Een zuur verlies, zoals onze webmaster afgelopen zondag direct na de wedstrijd al schreef.

Opstelling AFC Quick 1890: Midas Dorrestein, Sander van Amstel, (Hicham Zeddi) Coen Kisner, Khalid Said, Cedric Kapelle, Roel Bak, Ivory Harrison, Mounir Zeddi, Salim el Yousfi (Khalid Benali), Pim Kers (Noah Wolsink), Illias Bezzahi