DWS afc 1 (zon)

2e klasse B

3 maart 2019 14:00

Onbekend

Enige weken concludeerden wij dat ons eerste elftal dit seizoen bijna altijd en overal scoort. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen DWS. De treffer van Khalid Said uit een strafschop was echter niet genoeg om een goed resultaat te boeken. De bezoekers wisten twee keer te scoren. De teleurstelling was groot na afloop.

Dat het bij rust 0-0 stond mocht een wonder heten. Het spel van beide teams was niet groots, maar kansen waren er wel voor beide doelen.
Illias Bezzahi was op links goed op dreef. Zijn tegenstander had weinig vat op hem, maar de beslissende voorzet bleef uit. Wel volgden een aantal corners uit zijn acties. Na ruim een half uur bleef Ivory Harrison goed doorjagen, waardoor hij de bal veroverde bij de rechterhoekvlag. Zijn afgemeten voorzet werd door Pim Kers hard ingekopt, maar precies in de handen van doelman Brunings. Een minuut later een goede schietkans voor Pim. Zijn schot trof geen doel, maar hij blesseerde zich wel bij de uithaal en moest zich laten vervangen door Khalid Benali. De bezoekers kregen zeker ook diverse kansen en dachten de 0-1 te maken toen Mehmet Karaca een terugspringende bal binnen schoot. Op moment van het eerste schot stond hij echter buitenspel, waardoor e treffer terecht werd afgekeurd.
In de rust werd Coen Kisner vervangen door Roel Bak, waardoor Sander van Amstel naar de rechtsachterpositie verhuisde en Roel zijn vertrouwde plek op het middenveld innam. Lange tijd gebeurde er niet veel na de pauze, totdat spits Mehmet Karaca doorjoeg op een terugspeelbal en daarmee Midas Dorrestein op de rand van het strafschopgebied in problemen bracht. Uit een blok kwam de bal voor de voeten van Anass Benhammouch die hem vanaf buiten het strafschopgebied in het lege doel kon schuiven. Toen dezelfde speler een paar minuten later de 0-2 aantekende begon het er wel somber uit te zien voor onze rood-zwarten. De hoop keerde echter terug toen de heer Don uit Petten een strafschop toekende wegens hands. Kahlid Said zorgde hiermee voor de aansluittreffer. In de resterende tijd probeerde ons elftal de geljikmaker te forceren. Ferry de Smalen werd naar voren gedirigeerd om gevaar te stichten. Een goed schot van Khaild Benali en diverse hoekschoppen leidden echter niet tot een treffer. De grootste mogelijkheid was er voor Illias Bezzahi. Goed vrijgespeeld schoot hij echter in het zijnet. Een onnodig verlies doordat de kansen niet voldoende werden benut.

Bij thuiswedstrijden stelt tuincentrum Hertogsveld een bos bloemen ter beschikking aan de "man of de match". Onze prima spelende aanvoerder Khalid Said kreeg na afloop de bloemen overhandigd.

Opstelling AFC Quick 1890: Midas Dorrestein, Coen Kisner (Roel Bak), Ferry de Smalen, Khalid Said, Cedric Kapelle, Sander van Amstel, "Appie" Zeddi, Ivory Harrison, Salim el Yousfi (Mounir Zeddi), Pim Kers (Khalid Benali), Illias Bezzahi.