23 februari 2019 12:00

M.L. Tulp

Onbekend

Benschop? Nooit van gehoord, nooit tegen gespeeld. Dat moesten we toch echt even opzoeken. Benschop blijkt een dorp tussen Utrecht en Gouda te zijn en speelt in een mooi Blauw-Witte outfit.
Vandaag werd er gespeeld met veel afwezigen en is de blessure bank nog steeds behoorlijk gevuld. Gelukkig konden Haris en Roeland weer in de basis starten en een helft vol maken.  Dank aan Daniel, Thijn en Justin die konden invallen en dat prima deden. De wedstrijd tegen het fysiek sterke Benschop begon met best fris combinatie voetbal. Het balbezit was voor onze mannen en Benschop werd op eigen helft vastgezet. Kansen werden met gevarieerd spel en meerdere geslaagde steekballen op onze vleugelaanvallers gerealiseerd maar de keeper van Benschop werd niet gepasseerd. En in de fase dat de voorsprong wordt verwacht wordt een lange bal verkeerd ingeschat en wordt de hieruit volgende kans degelijk benut waardoor we onverdiend met 0-1 achter komen. Over en weer zijn er kleinere kansen. Kyon staat alweer een prima partij te keepen.
In de tweede helft wordt er hard gewerkt om de gelijkmaker te forceren. De wedstrijd wordt wat meer gelijkwaardig al komt het betere opbouwende voetbal weer uit Amersfoort. Toch is het weer Benschop wat een goal mag bijschrijven als uit een schaarse corner de 0-2 in alle rust mag binnenkoppen (foto). De aansluitingstreffer had nog gemaakt kunnen worden maar het spel is momenteel niet scherp en effectief  genoeg om veel kansen te genereren en te maken.