Topklasse 3.2

9 februari 2019 11:30

T. Petten

Onbekend

Er stond een strakke wind op Dorrestein en de jongens O14-1 kozen om te starten tegen AS’80 om met de wind mee te starten. Dat bleek geen verkeerde keuze. Quick miste Tom door ziekte en Christian verving hem. In de beginfase was het AS’80 dat iets de overhand had, maar tot gevaarlijke momenten kwam het niet. Quick loerde op de counter en de kansen kwam ook. Een corner van Thijn werd goed ingekopt door Beston, 1-0! Quick kreeg meerdere kansen en hield het achterin ook goed dicht. Ryan, Mo en Roan deden het goed. Ook Burak, Siam en Christian waren lekker bezig. Het was Ralph die de 2-0 maakte na een mooie pass van Ismail. De wind speelde toch een grote rol en AS’80 kon er ook moeilijk uitkomen. Niet veel later was het net voor rust weer Beston die koel alleen voor de keeper de bal binnen schoof 3-0. Tussendoor werd de coach van AS’80 nog de tribune in gestuurd na opmerkingen op de goed fluitende scheidsrechter.
Het was even afwachten of deze marge voldoende was om na de rust tegen de wind in te voetballen. AS’80 kwam wel fel uit de startblokken, maar Quick bleef compact spelen en keihard werken. Echt gevaarlijk werd het niet, Luca keepte ook attent. Je zag dat de tegenstander er langzaam aan niet meer in geloofde. Een harde overtreding op Mo betekende een gele kaart voor de linkerspits van de tegenstander. Quick kreeg nu meer ruimte en kansen in de counter. Eerst kreeg Sep een goede kans, maar de keeper redde goed. Niet veel later was het Alper die na een goede pass van Beston de 4-0 scoorde. De wedstrijd was nu wel gestreden. Uiteindelijk was het weer Beston, die zich zelf goed vrijspeelde en de 5-0 scoorde. Dit was tevens de eindstand. Weer keihard gewerkt en goed gevoetbald door het team van trainer Mo.
Volgende week moeten de jongens uit naar Velo in Wateringen/Den Haag.