AFC Quick 1890 JO14-1

Topklasse 3.2

2 februari 2019 12:30

Onbekend

De jongens van O14-1 moesten zaterdag aantreden in Almere tegen Waterwijk. De sneeuw was verdwenen in Almere en het was droog. Gewoon goed voetbalweer. Beide teams begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd. Waterwijk kreeg een paar kansjes maar vormde geen groot gevaar voor keeper Luca. Quick kreeg ook weinig kansen voor het doel van Waterwijk. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Aan het einde van de eerste helft kwam Wikji in het team nadat Tom een bloedneus had opgelopen. Toen kwam er wat meer diepte in het spel, maar tot veel kansen kwam het niet. Alleen een mooie lob van Siam ging net over het doel.In de tweede helft kwam Quick goed uit de startblokken, het begon feller en eerder te storen. Na 10 minuten een uitbraak van Beston, die ook de opkomende Wikji zag en goed breed legde. Wikji tikte de bal mooi onder de keeper door het doel in, 0-1! Quick bleef fel spelen, verdedigde ook goed en Waterwijk kreeg weinig kansen. Bij een uitbraak van Wikji leek het tweede doelpunt te komen, maar hij werd vastgehouden en geduwd waardoor de bal net te ver van zijn voet schoot. De scheidsrechter deed niets en liet doorspelen. Protesten bij Quick wat een gele kaart opleverde en met 10 man verder moest. Waterwijk begon toen meer te drukken, maar Quick bleef hard werken en goed verdedigen. In de laatste minuten nog een tweede gele kaart en Quick moest toen met 9 man verder. Het waren nog enkele spannende minuten aan het einde, maar Quick hield de nul! Een mooie start van de jongens in de topklasse, gefeliciteerd mannen!