Topklasse 3.2

9 maart 2019 10:00

B. Versteeg

Onbekend

Afgelopen zaterdag moesten de jongens van O14-1 tegen het Haagse Quick opgericht in 1896. Quick uit Den Haag kwam goed uit de startblokken, het spel zag er verzorgd uit en combineerde gemakkelijk. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op onze helft af, maar tot grote kansen kwam het niet. De JO14-1 waren niet fel genoeg en net een stap te laat. Een ongelukkig moment achterin waarbij Roan de bal in eigen doel tikte betekende een 1-0 achterstand.
Afc Quick leek hierdoor wel wakker geschud, het werd feller en kreeg ook wat kansjes voorin. Alper en Siam stookte het vuur aan. Helaas moest Roan geblesseerd het veld verlaten en werden er wat positiewisselingen doorgevoerd. Dit pakte goed uit. Een schot van Burak net voor rust werd door de keeper losgelaten en Beston tikte de bal alert binnen.  De scheidsrechter wees naar de middenstip, maar de grensrechter stond met de vlag omhoog. Een VAR-momentje dus. Helaas pakte het overleg nadelig uit voor onze jongens, tot woede van de  teamleiding, het bleef 0-1. Na de rust pakte Afc Quick de draad weer goed op. De jongens probeerde de gelijkmaker te forceren. Een counter over rechts van Quick werd helaas binnen getikt, 0-2. De koppies gingen niet neer. Uit een corner van Thijn kopte Burak de bal binnen, 1-2! De jongens begonnen er weer helemaal in te geloven, veel duels werden gewonnen en er kwamen kansen. Bij een in draaiende een corner van Burak werd de bal in eigen doel gekopt door de tegenstander, 2-2! Afc Quick bleef aanzetten maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. Een leuke pot voetbal, waarbij de jongens veel veerkracht en inzet toonde, klasse mannen! Volgende week uit tegen het sterke Kampong.