Datum

30 maart 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag speelde Quick MO15-1 in Utrecht tegen Sporting. Sporting stond na 4 wedstrijden nog laag, maar had met slechts 3-2 verloren van VOP, de medekoploper. Zonder de vaste en vertrouwde leiding van Irene begon Quick MO15-1 onrustig, eigenlijk slecht. Veel balverlies, geen samenspel.  De verdediging kreeg de ballen niet weg, duels werden veelal verloren en Quick liep steeds verder achteruit. Eigenlijk hebben we het eerst kwartier helemaal niet gevoetbald, maar achter Sporting aan gelopen. We kregen een terechte 1-0 achterstand om de oren, nadat we zelf een assist / niet te missen kans aan de spits van Sporting hadden gegeven.
Na de achterstand en de eerste wissels werd Quick iets beter; het besef dat we harder moesten werken, begon te ontstaan. Op het middenveld werden door (grote) Noor, Anna en Eva steeds meer ballen veroverd door dichter op de tegenstander te zitten en Maartje en Suzanne hoefden daardoor minder problemen met doorgebroken speelsters op te lossen. Achterin speelden Tanja (links) en Elvira (rechts0 prima, zodat we achterin de bal eerder veroverden, rustiger naar voren speelden en daardoor voorin ook kansjes kregen. Op precies het juiste moment, de laatste minuut van de 1e helft, brak Jula door en schoot de gelijkmaker binnen. 1-1, direct rust.
In de 2e helft werd het samenspel nog iets beter. Sporting kwam eigenlijk niet meer gevaarlijk door en Quick speelde alleen op de helft van de tegenstander. Een snelle inworp van Anna, die direct werd doorgespeeld door Jula, resulteerde in een uitbraak van Evy die alleen op de keeper kon afgaan. Beheerst ingeschoten, goal: 1-2. Het kon toen al niet meer misgaan, maar het bleef wel spannend. 5 minuten voor tijd werd de belangrijke 1-3 gescoord. Goed doorzetten van Noor en een mooi pass op de helemaal vrijstaande Guusje was een eenvoudige goal. 1-3.