Datum

28 januari 2019 19:00

Accommodatie

Onbekend

Gisteravond speelde najaarskampioen Quick O14-1 tegen Roda. Roda heeft een prima team dat uitkomt in de Topklasse 2.0 en waarvan de jongens van O14-1 nog in de beker met 9-0 van hadden verloren.
Roda begon meteen fel en speelde de bal snel rond. De jongens moesten even wennen aan het tempo, maar gingen al snel mee in het ritme en konden er ook heel af en toe uitkomen. Roda beschikt over een technisch prima team met enkele snelle spitsen. In de beginfase was de rechterspits van Roda erg gevaarlijk en een rommelige situatie achterin betekende een 1-0 achterstand. Roda domineerde, maar Quick hield de ruimtes klein en kon er ook af en toe goed uitkomen. Keeper Luca had ook enkele goede reddingen. Na 20 minuten spelen kreeg Roda een penalty na een sliding van Thijn, die echter gewoon de bal veroverde. De penalty werd benut door Roda en het werd 2-0. Quick bleef geconcentreerd spelen en werkte hard. Na goed doorzetten van Siam, die zich ook mooi vrij speelde, haalde hij schitterend uit en dat betekende de 2-1! Dit was ook meteen de ruststand.
In tweede helft hetzelfde beeld: Roda dat op de helft van Quick, goed combineerde, maar Quick dat onverzettelijk verdedigde en loerde op de counter. Luca had ook enkele prima reddingen.  Het was Mo die van de eigen helft opstoomde richting het doelgebied van Roda. Hij passeerde 4 man, maakte een combinatie met Beston en schoot zelf de bal schitterend in het doel 2-2! Dat was even een tegenvaller voor Roda. De jongens begonnen te geloven in een prima resultaat en konden het tempo blijven volgen. Roda kreeg nog wel enkele corners en kansen, maar ook bij Roda begon de kracht en de precisie te verdwijnen.
Het bleef 2-2, een prima resultaat (met een uistekende inzet van de jongens) en een goede voorbereiding voor a.s. zaterdag wanneer de eerste wedstrijd in voorjaarscompetitie uit tegen Waterwijk op het programma staat. Dank ook aan Roda voor de organisatie van deze wedstrijd.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!