Stormachtig potje voetbal in Baarn! - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Stormachtig potje voetbal in Baarn!

Stormachtig potje voetbal in Baarn!

Baarn sv JO14-1

2 - 3

AFC Quick 1890 JO14-1

Competitie

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase A-cat) J

Datum

17 september 2022 13:45

Scheidsrechter

S. van Dijen

Accommodatie

Sportpark Ter Eem
de Geerenweg 6
3741RS
BAARN
tel. 035-5415571

Voor de AFC Quick JO14-1 stond er vandaag de wedstrijd uit tegen SV Baarn JO14-1 op het programma! Het team was vandaag niet compleet en moest Cris (met een knieblessure aanmoedigend langs de kant van het veld) en Hielke (i.v.m. familieweekend) missen. Helaas kon ook Ismail, de huidige trainer van de JO14-1, er niet bij zijn deze zaterdag. Gelukkig had Koert Thomas Baake (de huidige trainer van de JO15-1) bereid gevonden om zijn oude team (Thomas had namelijk drie jaar geleden al deze kanjers onder zijn hoede gehad) deze wedstrijd te coachen. Verder was het niet zeker of Niels en Teun vandaag konden spelen door wat pijntjes (lichte blessures). Daarom was er hulp ingeroepen van het AFC Quick JO14-2 team en hadden Mees en Ralf zich gemeld om te helpen. Als tegenprestatie had Tobias in de ochtend al geholpen bij de JO14-2 in hun uitwedstrijd tegen Nieuwland, waar hij met een mooie kopbal had weten te scoren.

Om 13:45 was de aftrap voor Quick en het begin van dit stormachtige potje voetbal. Zowel op het veld als erbuiten was er soms spraken van een heuse storm, met flinke buien, horizontale regen en veel wind waar menig paraplu geen soelaas bood. De spelers op het veld hadden hier echter geen boodschap aan en zij creëerden hun eigen storm op het veld. Want SV Baarn zette vanaf het begin zeer veel druk en Quick had veel moeite om de bal vanaf de eigen helft op de helft van SV Baarn te krijgen. Om op te bouwen speelde Keeper Tijn de bal vaak naar Matthijs, die vanuit achter de bal naar voren wou spelen. Hij werd echter continu belaagd door meerdere spelers van Baarn, waardoor het moeilijk was om medespelers te bereiken, ook omdat er weinig vrij liepen. Hierdoor ontstonden er kansen voor SV Baarn en was het na 10 minuten spelen ook 1-0 voor de thuisploeg. Omdat opbouwen niet het gewenste resultaat had, speelde Tijn de lange bal naar voren en werd onze linksvoor Tijn gelanceerd om zo voor gevaar te zorgen op de helft van Baarn. Dit concept bleek effectiever en werd nog een keer herhaald, waardoor de eerste poging op doel kon worden geschoten door Tobias, die van uit rechtsachter was meegelopen naar voren. Helaas ging deze poging over. Langzamerhand krijgt Quick meer vat op het spel en schiet Tijn met een gericht schot op de rechterkant van het doel. Dit schot belandde echter op de paal in plaats van in het net van het doel. Quick blijft nu druk zetten, waaruit een corner voor Quick ontstaat. Tobias weet wat hem te doen staat en positioneert zich voor het doel en met een geweldige hoekschop van Adam weet Tobias een kopie van zijn kopbal, die hij ook in de ochtend al maakte bij de JO14-2, te maken. De stand is nu gelijk: 1-1.

Ook in de tweede helft blijft SV Baarn echter gevaarlijk en volgt er een poging op het doel van Quick. Even later volgt een vreemde situatie: SV Baarn krijgt een hoekschop en het lijkt voor iedereen zo dat een speler van Baarn deze in dribbelt in plaats van inschiet en het daaropvolgende schot wordt door een Quick-speler met zijn handen in het stafschopgebied tegengehouden, omdat men van mening is dat in dribbelen niet mag. Het bleek echter een ingestudeerd trucje van Baarn en de scheidsrechter geeft een penalty aan SV Baarn. Deze wordt echter overgeschoten en de stand blijft gelukkig gelijk. Quick weet na dit voorval weer de draad op te pakken en te gaan voetballen, met mooi voetbal op het middenveld met de inmiddels ingevallen Niels en Teun (konden gelukkig toch nog spelen), die samen met Jasper, Jort, Maarten, Thom en Joost en Jaimy in de verdediging nu vaker de richting van het doel van SV Baarn weten te vinden. Uit één van deze uitbraken weet Tijn de bal terug te leggen op Jasper, die de 1-2 weet te maken. Toch blijft ook SV Baarn dreigend en volgt er een goede poging van Baarn, maar keeper Tijn weet deze mooi te pakken. Inmiddels hebben ook onze hulp invallers Mees en Ralf tijd gekregen om mee te spelen. Mees als rechterverdediger en Ralf als rechtsvoor. Bij weer een aanval van Quick weet Niels bijna het doel van Baarn te bereiken, maar wordt net daarvoor gestopt. De bal blijft echter liggen voor het doel van SV Baarn en Ralf, die was meegelopen, weet de bal op te pakken en deze binnen te schieten: 1-3!

Ondanks dat SV Baarn niet meer de druk wist te zetten, zoals ze in de eerste helft deden, legt SV Baarn zich er niet bij neer en volgen er weer meerdere gevaarlijke pogingen op het Quick doel, waarvan één op de lat en even later helaas ook nog één in het doel, wat de stand op 2-3 brengt. Even later is het tijd en fluit de scheidsrechter af. Het was een spannend en stormachtig potje voetbal in Baarn, maar met drie punten mee naar AFC Quick, wel met het gewenste resultaat!

Robin

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!