Goeie revanche voor onnodig verlies vorige week! - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Goeie revanche voor onnodig verlies vorige week!

Goeie revanche voor onnodig verlies vorige week!

Altius JO14-1

2 - 6

AFC Quick 1890 JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (2e fase A-cat) F

Datum

26 november 2022 11:00

Scheidsrechter

M. Bleumers

Accommodatie

Sportpark Berestein
Kininelaantje 6 -7
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6561730

Met een waterig zonnetje togen onze mannen naar Hilversum voor de wedstrijd tegen Altius. Een ploeg nog zonder winstpartij dus onderschatting lag op de loer. Maar coach Ismail en Albert zorgen er altijd wel voor dat dat niet gebeurt. Met de nog altijd aan zijn hamstring geblesseerde Jaimy en de half-zieke Tobias op de bank zijn Hielke en Adam de enige echte wisselspelers vandaag. Daarnaast is keeper Tijn afwezig en wordt vervangen door Pieter uit de JO13-2. Daarnaast heeft Maarten zich wel een heel aerodynamische coup aangemeten, zeg maar gewoon kaal😁. Achterin staan Teun en Joost en Cris en Matthijs. Het middenveld bestaat uit Jort, Thom en Maarten en Tijn en Jasper op de flanken. Niels staat centraal in de spits. Koert is voor het eerst in lange tijd niet aanwezig want die doet mee aan Paris-Dakar😎.

De trouwe supportersschare staat weer langs de kant en ziet onze helden dominant maar slordig starten. Jasper wordt gelanceerd en kan op het doel af maar laat zich naar buiten dringen en schiet naast. Vervolgens is er een schot op doel van Matthijs maar dat gaat over. En een mooie vrije trap van dezelfde Matthijs wordt gepakt door de keeper. Niels geeft na een mooie actie een prachtige voorzet maar er staat helaas niemand klaar om af te ronden. Ondertussen krijgt Altius nauwelijks kansen maar de goede eindpass ontbreekt bij Quick. Totdat Matthijs het tegendeel bewijst. Met een werkelijk prachtige pass over 40 meter lanceert hij Jasper en die rondt koelbloedig af, 0-1. Jasper heeft vervolgens de smaak te pakken en geeft een vergelijkbare bal op Tijn maar die kan helaas het net niet vinden. Matthijs probeert het nog met een pegel van afstand maar die gaat naast. Adam is ondertussen in de ploeg gekomen voor Cris. Het is nog een beetje vroeg in de wedstrijd voor gallery play maar Maarten vindt de aandacht voor zijn haar niet voldoende en gooit er een dubbele Zidane uit. Ziet er mooi uit maar ook dat levert niets op, behalve dat hij direct daarna wordt gewisseld voor Hielke. Zo kabbelt de wedstrijd naar de rust, maakt Teun nog een mooie dribbel maar is zijn pass te diep en scoort Altius ineens uit een klutsbal de 1-1. Jammer maar helaas en genoeg reden voor de coaches voor een paar goede tactische aanwijzingen in de kleedkamer.

Na rust komen de mannen heel scherp uit de kleedkamer en bij de eerste de beste kans speelt Jasper zich mooi vrij en schiet zijn 2e goal van de wedstrijd binnen, prachtig in de kruising, 1-2. Het spelbeeld verschilt niet veel van de eerste helft met een gestopt schot van Niels, een mooi schot van Hielke uit een afgeslagen corner en nog een schot van Hielke. Maar de 1-3 valt niet en de jongens beginnen te zeuren tegen elkaar. Ook de toeschouwers zien een flets Quick dat zelfs de grip op het middenveld kwijtraakt en Altius steeds meer kansen ziet creëren. Gelukkig staat keeper Pieter op zijn post en pakt hij de nodig ballen. En een stift gaat net over. Maar de volgende kans voor Altius is wel raak en dus staat het 2-2 en beginnen we weer van voren af aan. Maar dit is onze mannen toch echt te gortig en het middenveld pakt zijn verantwoordelijkheid en gaat in 1 keer wel goed voetballen. En dan is het ook een lust voor het oog. Mooie acties volgen van Jort en Thom maar nog zonder resultaat. Maar na weer een mooie pas van Jort geeft Tijn af op Niels en die maakt de 2-3. Hielke heeft vervolgens genoeg van de steeds weer gelijkmakende mannen van Altius en schiet werkelijk prachtig van afstand de 2-4 in de bovenhoek, wereldgoal!! En dan gaat het snel. Uit een boogbal schiet Thom de 2-5 binnen en het slotakkoord is weer voor Niels, die na een snelle uitbraak de 2-6 tegen de touwen ramt. Maarten komt daarna nog in de ploeg voor Thom, er is nog een harde tackle op Niels en een mooie sliding van Adam om een tegengoal te verhinderen. Cris komt ook nog in de ploeg voor Joost maar gescoord wordt er niet meer en dan fluit de scheidsrechter voor het einde.

Uiteindelijk dus een ruime overwinning en een heerlijk slotfase na een rommelig eerste deel van de wedstrijd. Een mooie opsteker na het verlies tegen Soest en een goede reden om de draad weer op te pakken. Volgende week de uitwedstrijd tegen het boven ons staande De Bilt dus dan kan de borst weer nat gemaakt worden. Maar eerst lekker trainen deze week en een aantal spelpatronen nog verder inslijpen. Veel succes en plezier mannen en tot volgende week.

Hans Tabbernal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!