Verlies in De Bilt - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Verlies in De Bilt

Verlies in De Bilt

Bilt De FC JO14-2

4 - 2

AFC Quick 1890 JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (2e fase A-cat) F

Datum

3 december 2022 10:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Weltevreden
Weltevreden 1
3731AL
DE BILT
tel. 030-2204575

Vandaag, zaterdag 3 december 2022, stond de pot uit tegen De Bilt JO14-2 op het programma. FC De Bilt is de voetbalclub met de meest gezellig kantine (het is gewoon een volledige kroeg), maar met een aantal knollenvelden (grasvelden) om op te spelen (je kan zien waar de contributie naar toe gaat...). Op zo’n knollenveld moesten onze voetballers hun talent laten zien. Er was, ondanks het zeer koude en sombere weer, wel een groot aantal supporters afgereisd naar het dorp vlakbij Utrecht om ze te komen aanmoedigen. Het AFC Quick team was helaas niet geheel compleet (Jaimy en Tobias geblesseerd en Niels was helaas ziek) en daarom werden Willem en Mikkel van het JO14-2 team geleend om deze wedstijd te kunnen invallen waar nodig.

Het was zeker weer wennen voor Quick om op gras te spelen en het FC De Bilt team leek daar voordeel aan te hebben, aangezien zij gemakkelijker voetbalden op het gras en ook waren zij feller aan de bal. De eerste poging op het doel was dan ook van een speler van FC De Bilt. Daarna weet Quick wat gevaarlijker te worden met een poging op het doel en een aantal corners achter elkaar. Dan volgt er een uitbraak van FC De Bilt en de spits van het team weet de bal in de linkerhoek van het doel te plaatsen: stand 1-0. FC De Bilt blijft daarna gevaarlijk en voor het doel in het strafschopgebied lijkt Quick een overtreding te maken, maar de scheidsrechter laat gelukkig doorspelen. Het meegereisde publiek was echter niet over de scheidrechter te spreken, wat ook niet geheel onterecht was, aangezien er door de tegenpartij wel overtredingen gemaakt werden, die of niet werden gezien door de scheidsrechter of die hij niet wilde zien... (dat laat ik hier even in het midden). Kort daarna ging de bal uit en kwam een speler van FC De Bilt nogal lomp in en schoot de bal weg. Het woord “mafkees” werd geroepen vanuit het publiek. Dit ontging de scheidsrechter niet en hij maande het publiek achter de metalen leuning te gaan staan i.p.v. daarvoor. Toen werd er weer gevoetbald en tot de rust veranderde er niks meer aan de stand.

De tweede helft begon goed en Tijn wist met een mooie solo de verdediging bij de achterlijn te omspelen en uit een zeer moeilijke hoek het doel te vinden: 1-1. Lang kon Quick daar niet van genieten want kort daarna volgde een mooi uitgespeelde goal van FC De Bilt: 2-1. Quick bleef moeite houden met het grasveld en er werd veel balverlies geleden, omdat een bal toch anders beweegt op echt gras dan op kunstgras en ook bleef FC De Bilt feller spelen. Balverlies voor de goal van Quick is dan gevaarlijk, en ondanks dat bijna iedereen langs de zijlijn dacht aan buitenspel (onze vlagger Bart hield de vlag echter omlaag), kwam een schot van FC De Bilt via een Quick speler bij een FC De Bilt speler en deze wist te scoren: 3-1. Omdat Quick er niet echt uit kwam, kwamen er ook pogingen vanuit de tweede lijn en een prachtig schot van Matthijs, van ver buiten de 16 meter, werd helaas nog net over het doel getikt door de keeper van FC De Bilt. Kort daarna volgt er nog een poging van Matthijs, die echter gevangen wordt door de keeper. Quick weet nu dat er wat moet gebeuren om deze wedstrijd nog te keren en ze gaan wat beter spelen met meer aanvallen en een mooie poging van Jort die net over gaat. Ook Hielke krijgt een kans op het doel, maar ook deze gaat over. Door het spel van Quick forceren ze een corner en de bal valt in de kluts voor Teun zijn voeten en die weet hem binnen te werken: stand 3-2. Nu kan het nog steeds voor Quick om in ieder geval een gelijk spel eruit te halen, maar helaas gaat het in de laatste minuten toch nog mis en door een slecht uitgespeelde bal weet FC De Bilt weer te scoren en is de eindstand uiteindelijk 4-2. Een gelijkspel of meer was natuurlijk wat we gehad wilden hebben als resultaat, maar daarvoor was het spel van Quick deze dag helaas niet goed genoeg. En wat betreft de scheidsrechter: De scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook al heeft hij soms ongelijk...

Robin

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!