Spakenburg thuis levert 3 punten op - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Spakenburg thuis levert 3 punten op

Spakenburg thuis levert 3 punten op

AFC Quick 1890 JO14-1

3 - 1

Spakenburg JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (3 fase) D

Datum

18 februari 2023 10:00

Scheidsrechter

I. el Yousfi

Accommodatie

Sportpark Dorrestein
Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Het is een regenachtige zaterdagochtend op Dorrestein, maar de jongens ogen fris en hebben zin om weer tegen de ploeg uit Spakenburg te spelen. Teun, Jasper en Cris zijn nog geblesseerd, maar wel aanwezig voor de morele steun en, zoals later nodig bleek, om ballen die over het hek geschoten zijn terug te halen. Tobias is ook weer deels inzetbaar en we hebben goede ondersteuning van Nick en Jasper (JO13-1) en van Bruno (JO14-2). 

De thuisouders ploeg is vandaag ook goed vertegenwoordigd en staat klaar om de jongens toe te juichen. Het valt ons wel op hoe lang de jongens uit Spakenburg zijn geworden. Dit wordt zeker een spannende wedstrijd!


De scheidsrechter fluit af voor het begin van de wedstrijd, Quick begint met een snelle aanval en een bal van Adam op Tijn levert een corner op, helaas geen doelpunt. De bal wordt door Spakenburg gespeeld, ze zetten goed druk op onze spelers en binnen de kortste keren weten ze te scoren via een corner actie, 0 - 1. Onze jongens rechten de rug en gaan weer op zoek naar de gelijkmaker. De wedstrijd golft heen en weer. De bal wordt een paar keer onrustig in de lucht  gespeeld en onze jongens vinden de ruimte niet om echt gevaarlijk te worden. Spakenburg lijkt net wat scherper te spelen en wordt veel gecoacht vanaf de zijkant. Een mooie aanval via rechts levert een schot van Tijn naast het doel en Spakenburg gaat weer snel in de counter, maar ze komen niet langs Hielke die met een mooie sliding de aanval onschadelijk maakt. Nog een paar pogingen van onze kant, maar Spakenburg zit er dicht op en levert gevaar op voor ons doel. Gelukkig is onze keeper Tijn scherp en maakt een goede redding.

Een Quick aanval volgt, Tijn pakt de bal af van een verdediger en speelt Niels aan, die aarzelt niet en schiet de bal netjes in de rechterhoek van het doel, 1 - 1. Het spel leeft op, onze jongens worden wat feller en zetten druk op de tegenstander. Thom weet een paar keer de bal af te pakken op het middenveld, Jort dribbelt lekker tussen de tegenstanders door en Maarten doet ook een poging op doel. 

Maar dan is Tijn net scherper dan een verdediger van Spakenburg en onderschept de bal, duelleert met de keeper en schiet ons tweede doelpunt binnen, 2 - 1! Mooi, net voor de pauze.


In de tweede helft valt Nick voor Maarten in en Jaimy wordt vervangen door Tobias. Spakenburg valt gelijk aan, de benodigde analyse heeft plaatsgevonden in de kleedkamer en er wordt geprobeerd om tot het doel van Quick door te dringen. 

De spanning loopt een beetje op, op het veld en aan de zijkant. We maken een bijzondere wissel mee, want de scheidsrechter en de grensrechter van Spakenburg hebben onenigheid. We richten onze aandacht verder op de wedstrijd. Quick heeft de bal vaker in bezit en een mooie bal van Tobias op Tijn levert weer een kans op, maar er wordt goed geblocked door Spakenburg. Jasper vervangt Jort en Bruno komt op het veld in plaats van Adam. Het tempo is hoog, we zien snelle acties van beide kanten. Joost, Tobias en Hielke weten ook goede reddingen te maken en we zien een paar mooie kansen die gevaarlijk zijn voor Spakenburg. Op aangeven van Thom weet Niels snel de verdedigers te passeren, komt één-op-één met de keeper en schiet de  3 - 1 binnen. We hebben er vertrouwen in. Met nog 10 minuten te gaan moet het lukken om vandaag met winst af te ronden. 

Er wordt nog steeds met energie om de bal gevochten en voor het eindsignaal zien we nog een afstandsschot van Matthijs, twee corner acties en een paar leuke dribbels. In de tussentijd is de lucht geklaard en de scheidsrechter fluit af. We hebben weer genoten van een mooie wedstrijd!

Groet en tot 11 maart bij AS'80 in Almere!


Anca

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!