Quick JO14-1 maatje te klein voor AS'80 - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Quick JO14-1 maatje te klein voor AS'80

Quick JO14-1 maatje te klein voor AS'80

AS'80 JO14-1

5 - 1

AFC Quick 1890 JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (3 fase) D

Datum

25 maart 2023 16:30

Scheidsrechter

R. van Schouten

Accommodatie

Sportpark Klein Brandt
Klein-Brandt Sportpark 1
1312JW
ALMERE
tel. 036-5331335

Waar de lente net is begonnen en alle supporters zich verheugden op een mooie zaterdagmiddag in Almere, worden we helaas door de realiteit ingehaald. Met forse buien en veel wind, gelukkig in de rug, trappen onze helden om 16:30 uur af tegen de koploper AS’80. Deze mannen hebben niet alleen alles gewonnen, ook fysiek maken ze indruk bij de warming up. En dus moeten trainers Ismail en Albert en teamleider Koert aan de bak om een positieve houding bij de jongens te kweken en met een goed gevoel aan de aftrap te staan. De weer in groten getale opgekomen toeschouwers zien in de basis keeper Tijn, verdedigers Teun, Joost, Jaimy en Hielke, middenvelders Jort, Matthijs en Thom en voorin Niels, Jasper en Tijn. Op de bank zitten Maarten en Adam en voor de geblesseerde Cris en Tobias (natuurlijk wel als toeschouwers op de bank) zijn uit de JO13-1 Nick en Jasper aanwezig.

Gelukkig is Quick niet geïmponeerd en is de eerste gevaarlijke aanval voor onze mannen via Jasper en Niels. Daarna zijn er een paar acties op het middenveld, maar helaas valt uit het niets de 1-0 voor AS’80. De koppies blijven gelukkig omhoog en een mooie pass van Hielke op Jasper zorgt voor een voorzet die door de keeper onschadelijk wordt gemaakt. Een volgende aanval van Quick is echt prachtig met een paar keer 1x raken van Jort en Thom, maar het schot van Matthijs wordt ook gepakt door de keeper. Zo golft het spel op en neer en doet Quick niet onder voor de tegenstander. Ineens zit keeper Tijn op de grond met een blessure maar gelukkig valt het mee en weet Ismail dat hij onbeperkt mag wisselen. Een prachtige steekpass van Matthijs zet Tijn nog vrij, maar ook diens schot is een prooi voor de keeper. Achterin houden de verdedigers goed stand ondanks de felheid en fysieke overmacht van de tegenstander. Keeper Tijn pakt weer veel ballen, Teun is de rots in de branding als altijd, Joost staat vaak goed in de weg met zijn harde trap naar voren en Jaimy onderscheidt zich met een mooie blocktackle. Toch is het weer uit het niets 2-0 door een mooie lob. Nick komt daarna in de ploeg voor Hielke en kort daarna fluit de uitstekende scheidsrechter voor de rust.

De mannen rennen naar de kleedkamer en de toeschouwers naar de kantine voor iets warms. Na een positieve speech van de trainers komen onze mannen weer vol goede moed het veld op, met Maarten voor Jasper in de ploeg. Ook AS’80 zet echter nog een tandje bij. In eerste instantie volgt er een mooie block van Teun op een hard schot, maar niet lang daarna wordt uit een corner de 3-0 binnengeschoten. De wedstrijd lijkt gespeeld dus het is zaak de score niet te hoog te laten oplopen en zelf het publiek te vermaken in de kou en regen met mooie acties. Een mooie aanval eindigt met een schot van Tijn en Jasper komt in de ploeg voor Nick. Vlak daarna pikt Tijn de bal op op het middenveld passt op de sprintende Niels, die alleen op de keeper afgaat en met een cool schot de 3-1 binnentikt. Prachtige aanval en zou er dan nog een resultaat kunnen worden behaald? Dat is helaas echter te veel gevraagd want na een foutenfestival kan AS’80 de 4-1 binnenschieten. Jasper komt nog voor Jaimy, Nick voor Tijn en Adam voor Jort, maar het mag niet meer baten en de wedstrijd loopt langzaam naar het einde. De laatste opschudding ontstaat als de weer goed keepende Tijn naar zijn rug grijpt en nu echt het veld af moet. Hielke neemt het keepersshirt over en verricht nog een paar goede reddingen, soms ook met zijn benen. Toch kan ook hij de 5-1 niet voorkomen uit en mooie voorzet. Onze helden onderscheiden zich nog 1 keer door een mooie aanval die met een schot van Matthijs wordt afgerond. Dan is de wedstrijd voorbij en kan iedereen de warmte in.

Een leerzame middag tegen een goede ploeg met veel kracht en felheid en de wil om te winnen. Geen schande om van deze jongens te verliezen maar een goede les voor de rest van het seizoen. Hard trainen dus weer deze week en volgende week weer met frisse moed het veld op. Veel succes en plezier mannen!

Hans

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!